ورود کاربر     مرا با یاد داشته باش؟
 + ثبت نام

ورود
شناسه‌ی کاربری:

رمزعبور:

ورود خودکار



واژه رمز را فراموش کرده‌اید؟

عضو شوید
سایتهای مرتبط
نهادهای نظارتی کیفیت
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
اداره غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت
سازمان دامپزشکی کشور
سازمان جهاني بهداشت
آژانس بازرسي مواد غذايي كانادا
استاندارد کانادا
استاندارد آمریکا
استاندارد فرانسه
استاندارد آلمان
استاندارد ایتالیا
استاندارد ترکیه
استاندارد هند
استاندارد زاپن
استاندارد انگلستان

انجمنهای تخصصی کیفیت
انجمن مدیریت کیفیت ایران
جامعه مسئولین کنترل کیفیت صنایع
جامعه کنترل کیفیت استان زنجان
جامعه کنترل کیفیت استان یزد
انجمن تغذیه ایران
مدیران کنترل کیفیت استان قم

انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران
انجمن صنفي صنايع بيسكويت ، شيريني و شكلات ايران
انجمن صنفي آرد سازان ايران
انجمن صنفي صنايع روغن
انجمن صنفي صنايع قند
انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی

سیستمهای مدیریت و کیفیت
ISO
EFQM
جایزه ملی کیفیت ایران

خبرگزاریهای صنایع غذایی ایران
خبرگزاری صنایع غذایی ایران
شبکه خبری صنایع غذایی ایران
مرجع صنایع غذایی ایران
انجمنهای صنفی صنایع غذایی

تامین و سلامت غذا
CODEX
مرکز آمار FAO
سازمان غذا و دارو ايالات متحده
انجمن بين المللي حفظ غذا
اداره سلامت غذاي اتحاديه اروپا
مراکز تحقیقاتی صنایع غذایی ایران
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی
مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران

در حال دیدن این عنوان:   1 کاربر مهمان





مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
پس از درج مطلب در مورد تعطیلی کارخانجات آرد استان مازندران در 13 شهریور ( کلیک کنید )و ذکر دلایل ایجاد مشکلات بوجود آمده،نه تنها معضلات مرتفع نشد بلکه می توان گفت حادتر نیز شد.

"ما در ایران بیش از 330 کارخانه آرد داریم که اکثریت آنها دارای ماشین آلات مدرن و ظرفیت بالا هستند.ظرفیت تولید سالانه این کارخانجات را بیش از 20 میلیون تن برآورد می کنند،حال آن که مصرف آرد کشورپس از هدفمند سازی یارانه حدود 7 میلیون تن در سال می رسد.این فاصله عظیم بین تولید و مصرف برای بسیاری از کارخانجات آرد مشکل ساز است.در صورت اتکاء کارخانجات آرد به بازار مصرف داخلی،بیش از نصف آنها دارای بازار نخواهند بودکه این امر موجب خطرات بسیاری برای شاغلین و سرمایه گذاران بخش خصوصی در کارخانجات آرد است.این که چرا به این همه کارخانه آرد جواز تاسیس داده شد نشان از ناکارآمدی دستگاههای دولتی مربوط و مسائل ناصواب اطراف آن است که در اینجا محل بحث آن نیست.
آیا باید منتظر بسته شدن این کارخانجات شد که در این صورت:
- کارکنان این کارخانجات بیکار خواهند شد
- دارائی های صرف شده برای ایجاد این کارخانجات به هدر می رود
- سرمایه گذاران آن دچار ضرر و زیان خواهند شد
با وجود بیکاری های موجود و عدم اقبال به سرمایه گذاری در کشور،چنین وضعیتی از نظر اشتغال و سرمایه گذاری مصیبت بارخواهد بود."(برگرفته ازمطالب نوشته شده توسط مدیرمسئول ماهنامه صنعت آرد و غذا- سال هفتم –شماره 49- مهر 90)

طی صحبتی که با مسئول یکی ازکارخانجات آرد استان انجام شد،چنین برداشت شد که طی فصل خرید سال جاری بدلیل کیفیت خوب گندم مازندران،مقداری ازاین گندم توسط استانهایی که گندم های مناطقشان سست بود خریداری گردید ، با توجه به این نکته که مصرف گندم در مازندران حدود 400هزار تن می باشد و حداکثر 100هزار تن کشت می گردد بیش از سالهای گذشته با کمبود گندم خوب مواجه شد(سال 90 گندم مازندران 98هزارتن کشت و خریداری گردید.)
براساس مطالب ارائه شده توسط آقای مهندس صفایی در همین سایت( 2تیر ماه 90) گندم های اختلاطی که از سیلو به کارخانجات تحویل می دهند مقدار زیادی مربوط به استانهای غربی کشور نظیرهمدان،کرمانشاه می باشد که به لحاظ کیفیت از گلوتن پایین برخوردارند که طی بررسی که چند روز گذشته انجام شده است کماکان این وضعیت ادامه دارد.
با توجه به مطلبی که در همین سایت در 13 شهریور ماه در مورد قیمت خرید گندم (کیلویی حداکثر 367تومان و حداقل 321 تومان) اعلام شد و به ازای هردرصد افت مفید (افت مفید به گندم های دانه شکسته،چروکیده و..اطلاق می شود که در آسیابانی قابل استفاده می باشد ولی موجب افت کیفیت می گردد.)13 ریال کسر می گردد وبه ازای هر درصد افت غیر مفید (افت غیر مفید به بذور علف های هرز،سنگ،خاک و خاشاک و... اطلاق می شود که قابلیت آسیابانی نداردواثر سوء بر کیفیت دارد.)45 ریال کسر می گردد که در حال حاضر گندمی که با کیفیت نازل (گاها در صد گلوتن 7درصد نیز گزارش گردیده که طبق تعریف استاندارد کیفیت زیر 21 درصد سست می باشدوقابل استفاده در صنایع تبدیلی نمی باشد.)ازسوی شرکت غله به کارخانجات کیلویی 360 تومان فروخته می شود(قیمت تمام شده با هزینه حمل 370 تومان می باشد) که در برخی اوقات درصد افت مفید آن به بیش از 8درصد می رسد و افت غیر مفید نیز حدود 6 درصد می باشد که با قیمت فروخته شده مناسبتی ندارد و طبق گفته کارخانجات با استفاده ازاین گندم و بهره گیری از بهترین دستگاهها و دیاگرام بیش از 75 درصد نمی توان آرد استحصال کرد و کارخانجات متضرر می شوند.
برخی از کارخانجات که قدرت نقدینگی دارند گندم خارجی را که از لحاظ کیفیت بهتراز گندم دولتی می باشد خریداری می نمایند ، در حال حاضرکیلویی 420 تومان معامله می شود که قیمت تمام شده باهزینه حمل 430 تومان می باشد.
قیمت مصوب از سوی دولت جهت فروش آرد ستاره کیلویی 450 تومان می باشد که با توضیحات داده شده اگر از گندم خارجی به تنهایی استفاده شود فقط کیلویی 20 تومان برای کارخانه دار سود خواهد داشت (کیفیت به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت و مشکلات کیفی به لحاظ گلوتن،بافت آرد،قدرت جذب آب و... حل خواهد شد.)و اگرازگندم شرکت غله به تنهایی استفاده شود(که اکثر کارخانجات بعلت نداشتن نقدینگی به اجبار فقط از همین گندم استفاده می کنند.)کیلویی 80 تومان به سود کارخانه دار خواهد بود ولی از لحاظ کیفیتی بشدت دچار مشکل بوده و در برخی از اوقات اصلا قابلیت پخت نخواهد داشت و کسی این نوع آرد را از کارخانه دار نمی خرد.
با توضیحات داده شده مشخص است که قیمت تمام شده صرفه اقتصادی نداشته و برخی کارخانجات به انواع تقلبات ،کاهش وزن و کیفیت رو می آورند تا ضرر وارد آمده را جبران کنند،پس ناگفته پیداست که مسایل اقتصادی بر کیفیت تاثیرگذار است.
حال سوال این است:چه ارگانی باید این مشکل را حل کند؟
1- آیا اداره غله به عنوان متولی خرید و نگهداری گندم باید در فصل خرید جدیت بیشتری بخرج می داد و با خرید حداکثری گندم از کشاورزان مازنی از خروج این گندم از استان جلوگیری میکرد و آیا با توجه به این که غله منطقه 2، استان گلستان را نیز تحت پوشش خود داشت،می بایست از گندم این استان به نحو احسن جهت حل مشکل کارخانجات استان خود استفاده می کرد؟
2- آیا با توجه به بحث آزاد سازی و تفویض اختیار به بخش خصوصی هنوز قیمت تمام شده آرد را باید دولت و سازمان بازرگانی تعیین نماید یا براساس کیفیت آرد تولیدی، قیمت گذاری انجام گیرد؟و اگر متولی قیمت گذاری هنوز دولت می باشد آیا باید قیمت آرد همان 450 تومان باقی بماند؟
3-آیا با توجه به این که نان قوت اصلی مردم می باشد و کاشت گندم برعهده سازمان جهاد کشاورزی می باشد نباید تدبیری اتخاذ نماید و با افزایش قیمت خرید گندم، انگیزه کشاورز را جهت کاشت گندم نسبت به سایر بذور
نظیر کلزا(قیمت خرید تضمینی کلزا از گندم بیشتر است) و... افزایش دهد؟ و آیاعدم توجه به یکپارچه سازی اراضی یکی ازدلایل این معضل نمی باشد؟

اطلاعات تکمیلی و برنامه های آتی کمیته آرد انجمن در ارتباط با این بحران متعاقبا اعلام می گردد.
با احترام
مصطفویان


پیام زده شده در: ۱۴:۵۷ جمعه ۲۲ مهر ۱۳۹۰

ویرایش شده توسط admin در تاریخ ۱۳۹۰/۸/۱۶ ۲۲:۲۰:۳۲
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
درادامه مبحث کیفیت گندم وآرد با یکی دیگرازمسئولین کارخانجات آرد استان صحبت شد،از دیدگاه او نیز گندم های غرب کشور که از سوی غله تحویل می گیرند گلوتن بسیار پایین دارند و حتی گاهی گلوتن زیر 10% می باشد وگاهی قابل اندازه گیری نمی باشد که در این کارخانه چون از فصل خرید هنوز گندم محلی مازندران که از کیفیت خوبی برخوردار است هنوز موجود می باشد،اختلاط به نسبت 90%گندم مازندران با 10%گندم غرب کشور(گندم سیلو) انجام می شود تا کیفیت به حد قابل قبول جهت عرضه آرد برسد.گندم مازندران درحال حاضردارای گلوتن(36-33)% می باشد که با 10% اختلاطی که با گندم غرب کشور انجام می گیرد این گلوتن به (30-27)% می رسد که با این درصد اختلاط نیز نانوایان نارضایتی خود را ابرازمی دارند.
به گفته این مسئول، گندم غرب کشور با توجه به پروتئین پایینی که دارد جزء گندم های دامی محسوب می شود که حتی اگر دام ازاین گندم استفاده کند دچار مشکل می شود و باید این گندم را کنسانتره کنند و یا برای خوراک دام مصرف نمایند.
همچنین عقیده او بر این بود که یکی از راهکارها می تواند این باشد که دولت جهت جبران مشکل ایجاد شده و در جهت حمایت از بخش خصوصی وارتقاء کیفیت،تعرفه گمرکی گندم خارجی قزاقستان که به نسبت از کیفیت خوبی برخوردار است راحذف نماید تا قیمت آن متعادل گردد و صنعتگرآرد بتواند خرید کند.
راهکار دیگر را این می دانست که مشاوران متخصص، ماهرو کارشناس درامورآرد و نان در استانداری بکار گرفته شوند تا در مواقع حساس و مهم بتوانند تدابیراصولی و کارساز اتخاذ کنند که در چنین مواقعی بخاطر ناآگاهی ونداشتن پیش بینی آینده دچار بحران نشویم.
نظر دیگری که داشت این بود که کاش در فصل خرید گندم سال 90 غله سیاستی را در پیش می گرفت تا با خرید 10 تومان گرانترگندم ازکشاورزان استان گلستان وقول پرداخت کرایه حمل در مازندران آنها را به مازندران هدایت می کرد تا بدین طریق ذخیره گندم در مازندران افزایش یابد و درمدت زمان بیشتری از گندم مرغوب برخوردار باشیم و با افزایش کیفیت و تعطیل نشدن کارخانجات بعلت کیفیت پایین، 10 تومان گرانتر خریدن گندم گلستان نیز بدین صورت جبران میشد.
در مورد نانوایی ها هم نظر این مسئول بر این بود که اگر شاطرهای آموزش دیده و باتجربه مشغول به کار باشند، این مهارت را دارند که بتوانند با کیفیت های مختلف آرد، نان ماکول پخت نمایند که متاسفانه این روزها بعلت دستمزد بالای شاطر ماهر،بیشتر از افراد بی تجربه استفاده می شود که هم کیفیت تنزل پیدا کرده و هم توانایی بعمل آوری خمیر با نوسان کیفیت آرد را ندارند و بلافاصله آرد را برگشت داده و معترض می گردند.

پیام زده شده در: ۲۳:۳۰ سه شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
طی صحبتی که با یکی از کارشناسان دولتی فعال وموثردرصنعت گندم انجام شد،مشکلات موجود را این گونه بررسی نمود که گندم هایی که به استان مازندران وارد می شوند در حال حاضر بیشتر ازاستانهای غربی و مقدار کمتری از استان گلستان وارد میشود که گندم گلستان شامل ارقام مختلفی از جمله رقم کوهدشت(به لحاظ کیفی ضعیف می باشد)، گنبد و... می باشد که هنگام ذخیره سازی در سیلوبا توجه به این که هر کندوی ذخیره سازی به ارتفاع 50 متر می باشد و درهرمتر 50 تن گندم ذخیره می گردد،لایه های مختلف کندو کیفیت متفاوت دارند.مثلا گاهاطبقات بالای کندو به لحاظ گلوتن ضعیف تر و طبقات پایین تر دارای گلوتن متناسب باشد،هنگامی که برای کارخانه آرد فرستاده می شود ازلایه بالا بارگیری انجام شود که گلوتن ضعیف دارد و در این شرایط موجب اعتراض کارخانه دار خواهد شد.
در سال 90 درصد سن زدگی در کل کشور افزایش چشمگیری داشت وگندم بیشتر مناطق را آلوده نمود که پرواضح است درصد و کیفیت گلوتن نسبت به سالهای قبل افت محسوسی دارد.(گندمهای استان گلستان نیز که جزء مرغوبترین گندم ایران محسوب می شوند نیز به این آفت آلوده شده و در برخی از ارقام گلوتن ضعیف دارند.) طبق دستور وبا توجه به بیت المال بودن گندم، در سال جاری حدود 20%گندم های سن زده با گندم معمولی اختلاط و به کارخانجات تحویل داده میشودکه قطعا از کیفیت کاسته خواهد شد.این کارشناس مسئول دولتی قبول داشت که با توجه به درصد سن زدگی بالا، دولت باید قیمت گندم را براساس هرچند درصدی که سن زدگی وجود دارد و به کارخانجات تحویل میدهد محاسبه نموده و از قیمت گندم پاک شده کسر نماید.(زیرا سن زدگی موجب افت کیفیت و وزن در آرد تولیدی خواهد شد.)
از دیگر مطالب مهمی که بین شد بحث بهبود دهنده ها در نان بود که به گفته این کارشناس قیمت تعیین شده نان از سوی دولت با احتساب افزودن بهبوددهنده می باشد و نانوا در زمانی که کیفیت دچار نوسان می گردد موظف است از بهبود دهنده جهت افزایش کیفیت استفاده نماید ولی متاسفانه بیشتر نانوایان این کار را انجام نمی دهند وبجای هزینه کردن این مبلغ به سود خود افزوده و کارخانجات راجهت ارسال آرد مطلوب تحت فشار قرار می دهند.
این کارشناس معتقد بود که نانوایان باید ازسوی دولت مجاب به استفاده از بهبود دهنده گردند.
همچنین او معتقد بود کارخانجات آرد به دلیل سودآوری، بیش از حد نول کشی می کنند و این کار به کیفیت آرد ستاره لطمه وارد می کند.
نظر او بر این بود که در هیچ کشوری گندم رادر بدو کاراختلاط نمی کنند بلکه گندم پس ازنم زدن در خط تولید کارخانجات آردبراساس نوع و کیفیت اختلاط انجام شده و یا درآردهای تولیدی برمبنای ضعیف یا قوی بودن اختلاط صورت می گیرد.
نظر این کارشناس براین بود که با توجه به ارقام متنوع گندم و تفاوت در کیفیت این واریته ها ازاین پس باید کارهای تحقیقاتی گسترده در مورد بهبود دهنده ها صورت گیرد که چه بهبود دهنده و آنزیمی به تنهایی بر روی آرد تاثیرگذار است.

پیام زده شده در: ۱۴:۲۶ چهارشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
برای شناخت بیشتر مشکلات اخیروآشنایی با دیدگاه ها و یافتن نقطه نظرات بیشتر جهت ارائه راهکارهای منطقی و قابل اجرا، روز 5 شنبه با 2 مدیردیگراز2 کارخانه آرد دراستان مذاکره شد.
اولین مدیر کارخانه نظرش بر این بود که برخی از گندم های خریداری شده از مناطق خاصی ازاستان گلستان فاقد کیفیت بوده و در حد گندم ضایعاتی می باشد که به نظر می رسد طی پروسه ای مجددا این گندم ضایعاتی که از کارخانجات ما خارج می شود طی نام گندم استان گلستان با قیمت حدودا 2 برابر قیمت واقعی مجددا به خودمان بر می گردد.
او علت کسری گندم و بدهی به دولت را افت مفید وغیرمفید می دانست که با حذف آردهای تیره درصد سبوس بالا رفته و به جای آرد کیلویی 450 تومان تبدیل به سبوس 250 تومان می شود.همچنین بالا رقتن درصد افت مفید درصد دانه مرغی را بالا میبرد که هر دو مورد به ضررکارخانه داراست وهمینطوردرصد بالای افت مفید وغیر مفید گندم یعنی ما به جای این که گندم پاک شده و تمیز تحویل بگیریم دانه شکسته،چروکیده،خاک،سنگ و... تحویل گرفتیم و در پایان سال با کسری گندم مواجه خواهیم شد و به دولت مقروض می گردیم،اگر دولت با احتساب استاندارد درنظر گرفته شده (افت مفید 3%،غیر مفید1%) به کارخانجات گندم تحویل دهدف کارخانجات (البته اگر تخلف نکنند)دچار کسری وزن گندم نشده و به دولت بدهکار نمی شوند.
او یکی ازراهکارها راهمانند سال 1367 و 1368 استقرار نماینده کارخانجات درآزمایشگاه سیلوهای دولتی
(غله)می دانست تا محموله به محموله افت وکیفیت را چک نماید و یکی از امضاهای پای برگه هنگام تحویل به کارخانجات،امضای نماینده کارخانجات باشد تا بدین صورت با کنترل افت جلوی کسری گرفته شود و هم این که کارخانه دار،گندم با کیفیت تعریف شده تحویل بگیرد.
او راه دیگر را ورود گندم از قزاقستان بدون واسطه و خرید مستقیم ازتاجرقزاقی البته بدون تعرفه گمرکی می دانست که با این کارقیمت گندم با حداقل افت و با کیفیت خوب، ارزانتراز گندم داخلی بی کیفیت که در حال حاضر از سیلو خریداری می نماییم خواهد بود.
همچنین از راهکارهای دیگری که او به آن اشاره داشت این بود که جلسه ای با رئیس جهاد کشاورزی ترتیب داده شود و از اودرخواست شود که منبعد هنگام برداشت گندم،قبل از ورود کمباین ها به مزارع آنها را مجاب به استفاده ازبوجاری و پمپ هوا درکمباین نمایند چون شرکت های سازنده دستگاه کمباین، بوجاری و پمپ هوا را بر روی دستگاه تعبیه کرده وبرای این وسیله تعریف شده ولی کشاورزان ازآن استفاده نمی نمایند که در صورت استفاده،کاه،کزل،سنگ و خاک را که هم وزن دارند و هم جزءافت غیر مفید محسوب می شوند، هنگام برداشت 0.5 تا 1 درصد را کمباین تمیز می کند و پس از آن کشاورز به مراکز خرید می فروشد.

دومین مدیر کارخانه در خصوص این مساله نبود سرمایه در گردش را یکی از دلایل دانست،او معتقد بود چون نقدینگی وجود نداشت اکثر کارخانجات در سال جاری نتوانستند گندم خوب محلی را که از کیفیت خوبی نیزبرخوردار است خرید نمایند و حال که 4 ماه از فصل خرید گذشته گندم های ذخیره شده در انباراین کارخانجات تمام شده و مجبورند از گندم ضعیف و بی کیفیت دولتی که غله به آنها می فروشد استفاده نمایند.
همچنین او معتقد بود که نظام قیمت گذاری باید بر مبنای کیفیت صورت گیرد چون ازآرد با کیفیت نان ماکول بدست می آید و اگر قیمت آردبا کیفیت کارخانه ای، در بازار رقابتی نسبت به کارخانه ای دیگر گرانتر هم باشد نانوا چون از آن آرد، تعداد نان بیشتری پخت می کندو نان تولیدی نیز کیفیت و مشتری پسندی بیشتری دارد،حاضر است هزینه بیشتری پرداخت نماید چون در نهایت برایش سودآوری خواهد داشت.
او یکی از راهکارها را در پایین آوردن هزینه ها(هزینه برق،استهلاک دستگاه ها و...) وافزایش زمان مصرف گندم محلی موجود در انبار کارخانه خود را، 2شیفته کردن خط تولید و تعطیل 1 شیفت و درنهایت اخراج 12 نفر از پرسنل خود عنوان کرد.
او معتقد بود که بحث آزاد سازی فقط اسما آزاد سازی می باشد ولی عملا این اتفاق نیفتاده وما در مورد مشکلات بوجود آمده نمی توانیم بعنوان صنعتگر کاری انجام دهیم ودرنهایت دولت باید درجهت رفع این معزل اقدام نماید.

پیام زده شده در: ۱۵:۳۰ جمعه ۲۹ مهر ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
صبح امروز نیز با مدیر یکی دیگر از کارخارنجات آرد گفتگوشد،نظر این مدیر بر این بود که اصلی ترین مشکل نداشتن گندم با کیفیت است،اونیز همانند دیگر مدیران واحدهای تولیدی آرد معتقد بود که گندم ارسالی ازسیلوبیشتراز گندمهای غرب کشور تامین می شود واین نوع گندمهای سفید کیفیت ندارند وآرد خوبی نمی توان از آن استحصال کرد.
او نیز بحث بدهی به غله ونبود نقدینگی را مطرح کردومعتقد بود که مابه التفاوت به غله چیزی نیست که گذشت شود وباید بدهی به دولت حتما پرداخت گردد ولی چه خوب بود که همانند استان گلستان مبلغ بدهی را ماهانه از حساب کارخانه دارکسرمی کردند تا در طول این مدت به رقم نجومی چند صد میلیون تومان نرسد که بیشتر کارخانجات توان پرداخت آن را ندارندوفشار مضاعفی راباید تحمل کنند.
او دراین خصوص توضیح داد که دراین کارخانه، اردیبهشت ماه سال جاری پیش از فصل خرید گندم، مبلغی را برای خرید گندم محلی کنار گذاشتند که غله مطالبات خود را بابت بدهی معوقه طلب کرد و نتوانستند ازاین گندم خوب آن طورکه برنامه ریزی کرده بودند، خرید نمایند.در حال حاضر نیز اگر مشکل نقدینگی وجود نداشت حتما از گندم قزاقستان که کیفیت خوبی دارد خریداری می کردند تا بتوانند مشتری های خود را حفظ کنند و بازار استانهای دیگر را هم در دست داشته باشند.
نظراین مدیر کارخانه بر این بود که گندم استان گلستان دیگر کیفیت سالهای قبل را ندارد،با کاشت ارقامی نظیر کوهدشت کیفیت بشدت تنزل کرده و در حال حاضر گندمی که از شرکت های تعاونی استان گلستان خرید می شود،دارای سن زدگی است، بوی شپشک زدگی ازآن به استشمام می رسد،حرارت گندم بالاست ونشان از فساد و از دست رفتن پروتئین بعلت شرایط بد نگهداری دارد وبه ناچار خرید می کنیم.
او معتقد بود که اگر مسئله سرمایه در گردش کارخانجات آرد حل شود خیلی ازمشکلات مرتفع خواهد شد،او از اعلام آمادگی 3 بانک رفاه،ملی و کشاورزی در ارائه بسته حمایتی خبر داد ومعتقد بود که اگر بشود ازاین امکانات استفاده کرد خوب است.
اومعتقد بود انجمن صنفی کارخانجات آرد مدیریت سنتی دهه 40 را ارائه می دهد و ضعیف عمل می نماید و کار خاصی را برای کارخانجات آرد انجام نمی دهد.
همچنین نظر او بر این بودکه ما هنوزهم شرکت در نمایشگاه ها و گرفتن غرفه را هزینه برمی دانیم،در صورتی که شرکت در نمایشگاه فرصت خوبی است برای معرفی محصول و جذب مشتری ولی متاسفانه ما هنوزمی خواهیم همه چیز را با واسطه حل کنیم ویافتن مشتری را هم به این شیوه انجام می دهیم.
او یکی از گلایه هایی که داشت از سازمان جهاد کشاورزی بود چرا که بارها وبارها قبل ازفصل خرید گندم به این سازمان متبوع مراجعه نمودند تا ازواریته های کاشته شده گندم مطلع شوند وبدانند که کشاورز چه ارقامی با چه کیفیتی را کاشته تا براساس آن خرید نمایند که متاسفانه مسئولین جهاد کشاورزی از پاسخ دادن طفره رفتند.
همینطور مورد دیگر هنگام کاشت گندم می باشد که هر ساله با این معزل مواجه هستیم که کشاورز باید گندم بذری سال زراعی خود را از سازمان جهاد تحویل بگیرد اما گندم بذری موجود نیست وبه کارخانجات آرد مراجعه نموده وتقاضای گندم برای کاشت در زمینهای خود را دارند و هرچه ما به آنها متذکر می شویم که بطور مثال این رقم گندم، مربوط به مناطق غرب کشور می باشد و با توجه به آب وهوا وشرایط خاک این منطقه محصول خوبی بعمل نمی آید،توجه نکرده وطلب گندم می نمایند و ضعیف عمل کردن جهاد کشاورزی در نهایت سال بعد ما را به لحاظ کیفیتی دچار ضرروزیان خواهد کرد.اگر هم بذری در جهاد کشاورزی برای توزیع موجود باشد مسئولی برای این کار نیست که به کشاورز توضیح دهد این رقم حتی دراستان مازندران مثلا مناسب کاشت دردشت می باشد ودرنواحی کوهستانی از این نوع گندم محصول خوبی بعمل نمی آید و با آب وهوای کوهستان سازگاری ندارد و ارقام بذری را بدون هیچ پرسشی دراختیار کشاورز قرار می دهند که متاسفانه این سهل انگاری در نهایت گریبانگیر کارخانجات و در نهایت افت کیفیت و به ضرر مصرف کننده خواهد بود.

پیام زده شده در: ۱۹:۲۴ یکشنبه ۱ آبان ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
درادامه پیگیری های اخیر،مذاکره ای با یکی دیگراز مدیران کارخانجات آرد انجام شد.
او هم مانند دیگر کارخانه داران معتقد بود یکی از مشکلات نقدینگی می باشد؛او گفت:"قراربود سرمایه در گردش 45 روزه از سوی شرکت غله به کارخانجات داده شود که این کار صورت نگرفت."
او یکی ازراهکارها را خرید گندم قزاقستان درآبان ماه سال جاری می دانست که از شروع فصل آبان هر سال تعرفه واردات گندم از 45% به 4% می رسد که در سال جاری هنوز بخشنامه جدید صادر نشده ولی شنیده ها حکایت از این دارد که این تعرفه امسال به 10% خواهد رسید،که با احتساب تمام هزینه ها گندم خوب و با کیفیت قزاقستان برای کارخانه داربا قیمت تمام شده 320 تومان خواهد بود که بسیار به صرفه خواهد بود و سود آوری خواهد داشت.
در مورد آرد ستاره 18% که قیمت مصوب آن 450 تومان می باشد،نظر این مدیر بر آن بود که نانوا رغبتی برای خرید آرد 18% ندارد و طالب آرد (21-20)% می باشد و دستورالعملی که داده شده فقط در حد استان مازندران می باشد و و این دستورالعمل وزارتخانه ای و کشوری نیست و اگراین گونه در صد سبوس در کل کشوریکسان شود فضای رقابتی بوجود می آید یا این که دست نانوا را در این کار باز بگذارند و او را محدود به استفاده ازدرصد معینی ازسبوس نکنند،اجازه دهند هرنانوا به سلیقه خود نانهایی با ذائقه متفاوت مصرف کننده مثلا
با آرد 7%،13% و یا با افزودن تخم مرغ و... تولید نماید؛متاسفانه ما در گذشته درخواست آرد 7 و 13 درصد داشتیم که از زمان صدور این دستور دیگرمتقاضی نداریم و کارخانه با 2 خط نول و ستاره کار می کند که بنوعی با این کار ارزش تغذیه ای که با درصد سبوس بیشتر و جذب ویتامین و مواد معدنی مفید به مصرف کننده می رسید عملا حذف گردید.او معتقد بود نانوایان این روزها آرد را نسیه خرید می کنند و این نشان دهنده نبود نقدینگی و افزایش هزینه ها در صنف خبازان می باشد،در گذشته نانوا برای هر کیسه آرد 200 تومان پرداخت می کرد که این رقم درحال حاضر به حدود 20000 تومان رسیده است و خباز توان خرید نقدی برای حجم بالای تولید را ندارد و مجبور است نسیه خرید کند،او راه حل دیگر را دادن 1 ماه سرمایه در گردش از سوی دولت به نانوایان می دانست که باعث می شود این صنف جان تازه ای بگیرد و قطعا بر کیفیت نان نیز تاثیرگذارخواهد بود.
همچنین او معتقد بود که سیلو سازی در دیگر استانها نظیر تهران،اصفهان،فارس،خراسان و...در حد 100000 تنی از وامهای با بهره 4 % استفاده نمودند و با توجه به تشویقی که دولت در این زمینه انجام می دهد دراستان مازندران هیچ حمایتی از سرمایه گذار نکرده، نه تنها وام با بهره 4% ندادند بلکه با قوانین سخت و دست وپا گیر محدودیت هایی را نیز برای سرمایه گذار بوجود آوردند که خیلی از آنها رغبت به شروع کار نداشتند و با توجه به هزینه بالای سیلو سازی،سرمایه گذار انتظار سودآوری دارد که با این قیمت گذاری که از سوی دولت برای آرد انجام شده است صرفه اقتصادی ندارد و فقط ضرر است.
نظر آخر او براین بود که اگر دولت درهای واردات و صادرات را باز بگذارد و از صنعتگر حمایت کند و گندم خوب خارجی وارد کشور گردد و با گندم های کیفیت متوسط و کیفیت پایین داخلی اختلاط گردد تا آرد با کیفیت تولید گردد، فضای بسیار خوبی ایجاد خواهد شد برای صادرات و ما می توانیم آردهای خوب با معیارهای مناسب جهت صادرات تولید نماییم و مازاد بر مصرف را برای دیگر کشورها صادر کنیم و از این راه ارزآوری خوبی نصیب دولت خواهد شد و همچنین کارخانجات با این همه هزینه ای که متقبل شدند با حداکثر ظرفیت خود مشغول بکار شده و از سرمایه گذاری خود رضایت لازم را خواهند داشت.

پیام زده شده در: ۱۸:۰۵ سه شنبه ۳ آبان ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
غیر فعال
عضو شده از:
۱۸:۰۴ جمعه ۲۹ مرداد ۱۳۸۹
از بهشهر
گروه:
کاربران عضو
پیام: 10
سطح : 2; درصد این سطح : 0
پست/روز : 0 / 25
روز/پست : 3 / 305
آفلاین
بسیار خوشحالم از اینکه به روزهایی رسیدیم تا نظرات و ناگفته های مدیران واحدهای صنعتی آرد را در اینجا و در بین خودمان میشنویم. خوشحالم از اینکه سایت انجمن مان بازتاب ناگفته هایی شد که هیچ گاه از جانب مدیران برای مسئولین کنترل کیفیت مطرح نمی شد.این موفقیت بزرگ را تبریک می گوییم بخصوص به خانم مهندس مصطفویان عزیز که مسرانه پیگیری می کنند . امروز یکی از روز هایی است که بعنوان مسئول فنی صنعت آرد آرزو داشتم درپرتو آزادسازی گندم وآرد مشاهده کنم .به هر حال از گفته های مدیران مان پیداست که نسبت به سال های گذشته کیفیتی شده اند و کیفیتی صحبت می کنندو در خلال صحبت ها راه حل ها هم بیان شده است. امید است که این نظرات جرقه ایی باشد در ذهنمان جهت یافتن راه کارهای مفید و سازنده در بهبود کیفیت صنعت آرد و نان ایران بزرگ.

پیام زده شده در: ۱۹:۲۷ یکشنبه ۸ آبان ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
در ادامه پیگیری مشکلات کیفی گندم و آرد این بار با یکی دیگر از کارشناسان بخش دولتی که در امر صنعت گندم و آرد اطلاعات خوبی دارد و در این زمینه نیز فعالیت دارد گفتگو شد.
او در ابتدای صحبت خود به این نکته اشاره داشت که آنچه علم می گوید با آنچه که در قانون آمده است در هم جا نقاط اشتراک ندارند،لذا ما به عنوان کارکنان دولت در خیلی از موارد با علم به این که مغایرتهایی را هم در بعضی موارد مشاهده می کنیم مجبور به اجرای قانون هستیم و یکسری قوانین را در اختیار ما گذاشتند و کار را با این قوانین پیش می بریم.
او به سال گذشته اشاره نمود که برای اولین بار بود که در کل کشور، استان مازندران مجوزارسال گندم های با کیفیت پایین را برای استفاده از خوراک دام از تهران اخذ نمود و این مجوزمجددا برای امسال نیز فقط توسط مازندران گرفته شده است و هیچ استانی تاکنون چنین کاری انجام نداده است.او با اطمینان خاطر به این موضوع اشاره نمود که حتی یک دانه گندم بی کیفیت از گندم های غرب کشوربه کارخانجات ارسال نشده و تماما برای خوراک دام فرستاده شده است.
در حال حاضر بهترین گندم مصرفی با بهترین درصد اختلاطی که انجام می گردد مربوط به مازندران می باشد یعنی فقط (30-20) % گندم غیر از گلستان و مازندران را برای اختلاط استفاده می نمایند.
او معتقد بود در مازندران باید بیشترین نوع گندم قرمز مصرف شود بدلیل این که 76% نان استان مازندران بربری خبازی می باشد و 100% نان روستایی با چانه 500 گرمی می باشد و طریقه پخت نان در تنور ایستاده می باشد پس شرایط می طلبد که خمیر قوام و پایداری ویژه داشته باشد و به این نتیجه رسیدند که اگر بخواهند میزان گلوتن را در حدی نگه دارند که بعد از اختلاط گندم، کمتر از 60% گندم قرمز را برای تولید آرد جهت پخت نان استفاده نمایند،نان به لحاظ پایداری و قوام خمیر دچار بحران خواهد شد و اندیکس گلوتن پایین می آید.طبق محاسباتی که انجام شده است اگر 60% گندم مازندران و گلستان با 40% گندم سایر نقاط کشور که در سیلوی مازندران موجود می باشد و دارای گلوتن با کیفیت پایین می باشد، اختلاط گردد،گلوتن نهایی گندم اختلاطی حدود (28-26)% بدست می آید که برای نان بربری ایده آل است.
او اشاره نمود که بحث سن زدگی گندم کشوری است و مختص استان مازندران نمی باشد حتی می توان گفت خوشبختانه این استان یکی از معدود جاهایی در کشور است که کمترین خسارت را ازاین آفت دیده است.
نظر شخصی او بر این بود که جهاد کشاورزی یکی از ارگانهای اصلی در بحث کیفیت می باشد از دو جنبه
الف- واریته گندم ب- نوع آفات
او گفت :چرا کشورهای همسایه نظیر ترکمنستان و قزاقستان می توانند گندم با کیفیت تولید نمایند و مشکلی ندارند و ما باید از این کشورها خرید کنیم در حالی که امکانات و آب و هوای کشور ما خیلی بهتر از آنهاست و ما نمی توانیم؟
چرا پس از گذشت چند سال آفت سن گندم ، مهارنشد و هنوز بزرگترین تهدید برای کیفیت گندم محسوب می شود و بیشترین خسارت را در بحث کیفیت موجب شده است؟
وقتی که گندم سن نداشته باشد، آفت و آلودگی نداشته باشد براحتی می توان انبارداری نمود.
همه می دانند که کیفیت گندم های غرب کشور به لحاظ درصد آرددهی و گلوتن بسیار ضعیف می باشد چرا تاکنون نتوانستند کاری در این زمینه انجام دهند و رقمی را تولید و کشت نمایند که با کیفیت باشد؟متاسفانه در این سالها کما فی السابق همان رقم های بی کیفیت یا کم کیفیت بدون تغییر ژنوتیپ کشت میگردد.
او معتقد بود مساله دیگری که میتواند تاثیر بسزایی در کیفیت داشته باشد،انبارداری گندم می باشد که متاسفانه دربیشتر کارخانجات آرد انبارهای ساده و یا نیمه مکانیزه وجود دارد.
او در پاسخ به این سوال که آیا دلیل عدم تمایل کارخانجات آرد و بخش خصوصی مربوط به عدم حمایت دولت دراین استان می باشد گفت بله متاسفانه با تمام تبلیغاتی که در این زمینه شده است حمایتی از سوی دولت صورت نمی گیرد و تاکنون افردی اقدام به ساخت سیلو نموده اند و هیچ تسهیلاتی به آنها داده نشده است و اگر این حمایت صورت می گرفت نه تنها روی کیفیت تاثیر گذار بود بلکه به لحاظ مالی برای واحد خصوصی سود آوری داشت و بابت هزینه انبارداری و دوران گندم در این سیلوها از دولت دستمزد دریافت می نمودند.
نکته دیگری که او به آن اشاره داشت بحث خبازی ها بود که 3 موضوع اصلی در خبازی مطرح است:
1- ماده اولیه 2- ماشین آلات و تجهیزات 3- مهارت و دانش فنی پرسنل
در صورت وجود مواد اولیه مرغوب و استفاده از ماشین آلات استاندارد اگر نانوا دانش فنی لازم را نداشته باشد، نان ماکول تولید نمی شود.
در گذشته مساله بازرسی از خبازی ها وجود داشت که برساعت کار،رعایت زمان خمیرگیری و وزن چانه نظارت داشتند که شاید بعلت ترس از جریمه شدن تا 20% بر کیفیت تاثیر گذار بود که متاسفانه این بازرسی ها از ابتدای شهریور سال جاری از سوی تعزیرات استانداری رها شد.
او معتقد بود چرا نباید درمازندران مکانی برای پخت آزمایشی داشته باشیم تا هر کسی دواطلب تحقیق و پژوهش در مورد نان باشد بتواند از این امکانات استفاده نماید بطورمثال دانشگاه علوم پزشکی،اداره استاندارد،اداره غله و استانداری در راس هرم برای این کار ورود نمایند و این فضا وجود داشته باشد و استاندار برای کسانی که جهت ارتقای کیفیت نان قدم های مثبتی بر می دارند هزینه نماید تا انگیزه ایجاد شود و افراد علاقمند تشویق به اجرای این کار گردند و اگر دولت از این کار حمایت نکرد بخش خصوصی این کار را انجام دهد.
او در خصوص آموزش نانوایان که دوره جدید آن شروع شده است نظرش بر این بود که از افرادی برای تدریس استفاده می شود که در زمینه نانوایی بصورت عملی اطلاعاتی ندارند و متخصص این امر نمی باشند و این کار به صنعت نانوایی لطمه می زند.
او در خصوص دستور وزارت بهداشت در فاز دوم هدفمندی یارانه ها گفت که تاکید شده است که در نان بربری از آرد 18% استفاده شود ولی متاسفانه چون در یک سال گذشته فرهنگ استفاده از نان سفید رواج داده شد اکنون سخت است که نانوا را مجاب به مصرف آرد حاوی سبوس بیشتر کرد چراکه به لحاظ ترویج غلط سال گذشته مشتری نان تیره را از او نخواهد خرید!


پیام زده شده در: ۱۴:۳۵ یکشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
در مذاکره ای که با یکی دیگر از مدیران کارخانجات آرد انجام شد،در شروع بحث اومقصر اصلی را شرکت غله می دانست واین طور مثال زد که کاری که شرکت غله در این سالها انجام می دهد مانند این است که گلوله برفی را درست می کند و از قله کوه به سمت دره رها می کند،این گلوله هرچه به انتهای مسیر نزدیک می شود بزرگتر شده وهرچیز سر راه خود را ویران می کند، بعد هم ادعا می کند که کاری نکردم فقط گلوله برف را به پایین رها کردم و مسبب این اتفاقات بوجود آمده نیستم.
او توضیح داد که پیش از سال 90 اکثر کارخانجات آرد استان در فصل خرید، گندم کیفی که خریداری می کردند حدودا تا بهمن ماه ذخیره سازی برای مصرف خود داشتند ودر صورت مدیریت درست به مشکلی بر نمی خوردند،ولی در سال جدید با مدیریت بسته ای که اعمال شد حدود 4 ماه از گندم محلی مازندران استفاده شد و پس از تمام شدن گندم مجبور به استفاده از گندم سیلو شدند که متاسفانه پیش بینی لازم در امر ذخیره سازی گندم کیفی انجام نشد وگرنه در همان فصل خرید، گندم استان گلستان را که زیرمجموعه منطقه 2 می باشد وازکیفیت خوبی برخوردار است به میزان نیاز مازندران در سیلو ذخیره سازی می نمودند.عدم مدیریت در شرکت غله شروع مشکلات بود.همچنین او اشاره به این نکته داشت که اگر مسبب اصلی مشکلات را این ارگان دولتی میدانیم بخاطر این است که تنها منبعی که اکثرخانجات می توانند گندم تهیه نمایند در حال حاضر شرکت غله می باشد.
او به استان گلستان اشاره نمود که با توجه به این که میزان مصرف کمترازمازندران می باشد ولی بعلت مدیریت خوبی که در این استان اعمال می شود هنوز هم ذخیره گندم در کارخانجات وجود دارد حتی برخی از کارخانجاتی که تولید ندارند ذخیره چند ده هزار تنی گندم را دارند اما در استان ما کارخانجاتی که تولید دارند با هزار زحمت باید گندم خود را تامین کنند!او راهکار را برای این مورد چنین بیان نمود که چه خوب بود
1- شرکت غله به کارخانجاتی که کسری گندم داشتند،گندم نمی دادند چرا کارخانه ای که تخلف نداشته نباید موجودی گندم داشته باشد؟
2-چرا در فصل خرید که بهترین گندم کیفی در گلستان موجود بود، شرکت غله گندم را به استان مازندران نیاورد و ذخیره سازی نکرد؟
او توضیح داد در شروع فصل خرید،دولت بدهی های معوقه کارخانجات برا طلب کرد،این مساله باعث شد برخی از کارخانجات تعطیل شوند و صنعت آرد مازندران فلج شد،تعدادی از پرسنل بیکار شدند و صنایع تبدیلی و نانوایان مجبور به خرید آرد خارج استان شدند ولی با تمام این اوصاف در نهایت دولت به این نتیجه رسید که کارخانجات توان یکجا پرداخت کردن را ندارند و باید بصورت اقساط، پول خود را مطالبه نماید کما این که هنوز برخی از کارخانجات بصورت قسطی هم نتوانستند بدهی خود را به دولت پرداخت نمایند.
او به این نکته اشاره نمود که می توان به جرات گفت در حال حاضر 40% نیاز آرد مصرفی استان،ازکارخانجات آرد مازندران و 60% از آرد استانهای دیگر تامین می شود اوعلت این مشکل پیش آمده را چنین توضیح داد که خبازان و صنایع تبدیلی، آرد کارخانجات مازندران را نسیه خریداری می کردند،بعلت عدم پرداخت بدهی،کارخانجات حاضر به قبول سفارش جدید از سوی آنها نبودند،در حالی که همین افراد درحال حاضر آرد استان گلستان را بصورت نقدی خرید می نمایند و جالب این است که برای این مساله فرمانداری و دیگر ارگانها برای ما جلسه می گذارند و باید جوابگو باشیم که چرا مثلا به فلان شهر آرد مورد نیازشان را نمی دهیم!در صورتی که با توجه به رقابتی شدن کار به جای این که وقت ما در این ادارات تلف شود باید به فکر بازاریابی و کارهای تولید باشیم.
همچنین او گفت ازماه اردیبهشت سال 90 تاکنون دولت به کارخانجات آرد وعده داده که گندم مصرفی 45 روزه بدهد که این امرهنوز محقق نشده است.
او معتقد بود سیاستهای دولت ثبات ندارد،سال گذشته کارخانجات آرد هزینه زیادی را متقبل شدند(با همان میزان پرسنل و با همان مقدار مصرف برق،با تبدیل تناز بیشتری گندم به آرد) تا بتوانند سیاست دولت را که تولید آرد نول و سفید می باشد برآورده کنند اما متاسفانه امسال شاهد این قضیه هستیم که همین دولت برخلاف پارسال دستور تولید آرد ستاره 18% که حاوی سبوس می باشد را می دهد و این خواسته رانیز اجابت کردیم ولی متاسفانه نتوانستیم در بازارآرد ستاره 18% را به فروش برسانیم ودر انبار روی دست ما مانده است زیرا نانوا بر مبنای تقاضای مشتری تولید خود را انجام می دهد و براساس سیاستی که دولت در سال گذشته پایه گذاری نمود،امسال نیز مصرف کننده به دنبال نان سفید است و همین امر موجب ضرر و زیان تولید کننده آرد شده است.
از این مدیرسوال شد که به عنوان تولید کننده آیا تمایلی به تولید آرد 18% و 15% دارد یا نه؟ که او در جواب توضیح داد در گذشته با خوردن لقمه کوچکی نان بعلت وجود سبوس و فیبری که به بدن می رسید احساس سیری به شخص دست می داد،اما متاسفانه با مصرف آردهای سفید در تولید انواع نان، شخص می بیند که یک نان را خورده ولی هنوز احساس سیری نمی کند و متاسفانه هم کالری زیادی را جذب کرده و هم باعث بروز بیماریهای مختلف می گردد اگر فرهنگ سازی درست انجام شود و مردم مثل قبل تمایل به مصرف نان سبوس دار داشته باشند ما هم استقبال می کنیم و آردهای سبوس دار تولید خواهیم کرد.
او نیز مثل تمام تولید کنندگان آرد بهترین راهکار را دادن سرمایه در گردش از سوی دولت می دانست.
او در خصوص خرید گندم قزاقستان گفت قرارشد 15 آبان دستورالعمل تعرفه 4% اعمال شود وهنوز بعلت نوسان دلارقیمت آن مشخص نشده است، اگر چنین شود مشکلات کیفی تا حدود زیادی رفع خواهد شد.
او یکی دیگر از مشکلات را خرید آرد توسط واسطه ها می دانست که بدون کوچکترین هزینه ای، سود خوبی عایدشان می شود اما کارخانه دار معلوم نیست چند وقت پس از تولید و تحویل آرد به دلالان چند درصد سود خواهد کرد؟
مشکل دیگر را مالیاتی دانست که باید به اداره دارایی پرداخت شود،او چنین توضیح داد که روزانه مبالغ سنگینی در حساب بانکی ما رد و بدل می شود( او این حساب را به مانند کارمند بانکی تشبیه کرد که در طول روز با ارقام نجومی پول سرو کار دارد ولی در پایان ماه همان حقوق کارمندی خود را دریافت می کند) و اداره دارایی بر اساس آن از ما طلب پرداخت مالیات می کند و وقتی قضیه را توضیح می دهیم در جواب می گویند اگر سود نداشت کارخانه را می بستید! در حال حاضر کاری ندارند که چقدر سود کردیم برمبنای فروش محاسبه را انجام می دهند.
ازاودرباره استفاده ازمواد بهبود دهنده سوال شد و او در پاسخ گفت برخی از آردهایی که سست می باشند بهبوددهنده جوابگو نیست و نمی تواند جهت بهبود کیفیت کاری انجام دهد اما در مجموع استفاده از بهبود دهنده روی حجیم شدن نان بربری و بهبود کیفیت پخت تاثیر مثبت دارد.

پیام زده شده در: ۱۵:۰۳ دوشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
امروز2 شنبه مورخ 29 آبان با یکی دیگر از مدیران کارخانجات آرد در زمینه مشکلات موجود در آرد و گندم صحبت شد.
نقل قول:
متاسفانه کارخانجات استان گلستان علی رغم ذخیره سازی گندم مرغوب و با تناژبالا، هنگام ارسال بار به مازندران گندمهای شکسته، صدمه دیده و به عبارتی گندم های ضایعاتی کارخانجات خود را که برای مصرف دانه مرغی می باشد و گاها گندم های کپک زده را با گندم سالم اختلاط می کنند و به قیمت گندم سالم بدون افت به کارخانجات مازندران می فروشند

مدیر این کارخانه نیز همانند اکثر کارخانجات استان به این مسئله اشاره نمود که به دلیل کمبود نقدینگی و ظرفیت کم جهت ذخیره سازی، در فصل خرید، گندم را به میزان کم خریداری نمود که مصرف یکی دو ماه پس ازفصل خرید بود و از آن موقع تاکنون از گندمی که از سیلو ارسال می شود بناچار استفاده می نمایند؛ در خصوص خرید گندم از استان گلستان نیز به این مورد اشاره کرد که متاسفانه کارخانجات استان گلستان علی رغم ذخیره سازی گندم مرغوب و با تناژبالا، هنگام ارسال بار به مازندران گندمهای شکسته، صدمه دیده و به عبارتی گندم های ضایعاتی کارخانجات خود را که برای مصرف دانه مرغی می باشد و گاها گندم های کپک زده را با گندم سالم اختلاط می کنند و به قیمت گندم سالم بدون افت به کارخانجات مازندران می فروشند و چون در سنوات گذشته این مورد مشهود بود، ترجیح بر این است که سال جاری پس از فصل خرید از کارخانجات گلستان تقاضای گندم ننماییم. او متذکر شد زمانی که گندمی در کارخانه ای موجود نیست و باید از سوی دولت به او گندم تحویل داده شود،باید گندم استاندارد و با اختلاط 80% گندم مازندران یا گلستان و 20% گندم های دیگر استانها باشد تا به کیفیت آرد تولیدی لطمه وارد نشود؛وقتی که گندم خالص سمنان یا همدان که حداکثر گلوتن آن (18-12)% می باشد بدون اختلاط با گندم قوی از سیلو ارسال می شود چگونه می توانیم آرد با کیفیت تولید نماییم؟
او پیشنهادش این بود که اگر دولت قانونی وضع نماید که در فصل خرید گندم، کارخانه دار مجاب باشد که هنگام ذخیره سازی، گندم را بوجاری و تمیز نماید و بعد در انبار ذخیره نماید، با این کار جلوی بسیاری از تخلفات بعدی گرفته می شود.
او از قوانینی که وضع می شود و بدون مطالعه و کار کارشناسی می باشد گله مند بود؛او ازقانون جدید عیدی کارگران گفت که سه برابر حقوقشان باید عیدی دریافت نمایند ولی آیا به همین نسبت افزایش درآمدی برای سرمایه گذار در نظر گرفته شده است؟ پس به ناچار برای تامین این مخارج کارخانه دار به تخلف روی می آورد!
نقل قول:
متاسفانه 20 روز است که کشتی های حامل گندم قزاقستان بر روی دریا بلاتکلیف مانده اند و اجازه ترخیص از سوی دولت ایران صادر نشده است و اگر این کار انجام گیرد بدلیل کیفیت خوب گندم های قزاقستان کمک بزرگی به کیفیت آرد خواهد شد.اگر بیان می شود که گندم آزاد،آرد آزاد پس تعرفه گندم برای چیست؟ پس در حال حاضرگندم با کیفیت کجاست؟

او گفت در حال حاضر برخی از کارخانجات بدلیل بدهی که به دولت دارند نمی توانند گندم کیلویی 360 تومانی سیلو راازغله خریداری نمایند و مجبورند گندمی که در بازار موجود است و کیلویی 425 تومان به فروش می رسد را خریداری نمایند و این گندم با این قیمت، گندمی نیست که 100% مفید و خوب باشد ولی به حسب ناچاری و این که خط تولید خوابیده و کارگر بیکار است مجبور به خرید هستند و این گندم راکیلویی 65 تومان گرانتر خریداری می کند اگر کارخانه ای 1000 تن گندم خرید نماید اختلاف قیمت با گندم سیلو 60 میلیون تومان خواهد بودو درانتهای کار چقدر می خواهد برای آنهاسود داشته باشد؟(گاهی ممکن است برای جبران قیمت، متوسل به تقلب و تخلف شوند تا سودی عایدشان گردد.)
او اشاره نمود که دولت خود معتقد است که واردات گندم باید هرچه سریعتر آغاز گردد ولی متاسفانه 20 روز است که کشتی های حامل گندم قزاقستان بر روی دریا بلاتکلیف مانده اند و اجازه ترخیص از سوی دولت ایران صادر نشده است و اگر این کار انجام گیرد بدلیل کیفیت خوب گندم های قزاقستان کمک بزرگی به کیفیت آرد خواهد شد.اگر بیان می شود که گندم آزاد،آرد آزاد پس تعرفه گندم برای چیست؟ پس در حال حاضرگندم با کیفیت کجاست؟
او معتقد بود چرا ما از کشورهای همسایه یاد نمی گیریم؟کشور ترکیه تنی 80 دلار کارمزد می گیرد که این کارمزد سوای از بازرگانی است که در آرد و گندم دارند در صورتی که ما در کشور خودمان کارمزد را تنی 6 دلار می گیریم!چرا در حال حاضر تمام بازارکشورعراق را،ترکیه در دست گرفته است؟چون ازکیفیت گندم بهتری نسبت به ایران برخوردار است و سرویس دهی بهتری دارد؛ با توجه به این که کشور ترکیه هر سال حدود 6 میلیون تن گندم وارد می کند!
نقل قول:
یکی از اتحادیه های خبازان آرد را با فاکتور کیلویی 19هزار تومان خرید نماید ولی هنگام پرداخت کیلویی 18 هزار تومان بدهد؟!!!!!یعنی اگر شهرستانی در ماه 100هزار کیسه مصرف داشته باشد به ازای هر کیسه 1000 تومان کمتر پرداخت شود،این وسط 100میلیون تومان .........!!!!!!!!!!!

او از این موضوع ناراحت بود که چرا دراین مدت یک سال و اندی که از مشکلات اخیر می گذرد،متولیان بازرگانی و اداره صنایع ومعادن با استاندار جلسهای ترتیب ندادند که مصرف استان ما که در حال حاضر بعد از اجرای هدفمندی به 22 هزار تن رسیده،تهیه آرد از بین کارخانجات استانی تامین شود و سروسامانی یابد و این موضوع را مطرح نمایند که هر کیفیت آردی را که استان گلستان می خواهد تحویل دهد ما متعهد می شویم که در استان خودمان با همان کیفیت تولید و تحویل نماییم نه این که بر فرض یکی از اتحادیه های خبازان آرد را با فاکتور کیلویی 19هزار تومان خرید نماید ولی هنگام پرداخت کیلویی 18 هزار تومان بدهد؟!!!!!یعنی اگر شهرستانی در ماه 100هزار کیسه مصرف داشته باشد به ازای هر کیسه 1000 تومان کمتر پرداخت شود،این وسط 100میلیون تومان .........!!!!!!!!!!! ما نیز آرد را به دیگر استانها می فروشیم البته در بیشتر مواقع در نسیه می فروشیم و با هزار زحمت باید طلب خود را وصول نماییم.
او درادامه توضیح داد که برخی خبازان شکایت از سستی آرد دارند، مقصر کارخانجات نیستند،گندمی که دولت از سیلو ارسال می کند کیفیت مطلوب را ندارد؛اگر آرد سیاه باشد،وزن کم باشد یا رطوبت بالا باشد حتما کارخانه دار باید پاسخگو باشد ولی در مورد سستی آرد کاری نمی شود انجام داد و شاید بتوان گفت که خبازان دراین استان بعلت مصرف دائمی آرد قوی مهارت لازم را در بعمل آوری خمیر با آرد سست را ندارند چرا که در استانهایی نظیر قم،اردبیل،همدان و... در بیشتراوقات با توجه به ارقام گندمی که در این مناطق کشت می شود، آرد سست می باشد و نان خوبی هم پخت می گردد و نشان از این دارد که خبازان مهارت کافی در تهیه نان ماکول از آرد سست را دارند.
نقل قول:
در گذشته گندم را کیلویی 250 تومان خریداری می کردیم و آرد ستاره را کیلویی 405 تومان می فروختیم ولی در سال جاری قیمت گذاری بصورتی انجام شد که گندم را کیلویی 360 تومان می بایست خریداری کنیم و آرد ستاره را کیلویی 440 تومان باید بفروشیم

او گفت کارخانجات در حال حاضر افزایش هزینه دارند اما افزایش درآمد ندارند و روز به روز رو به افول هستند.چون سرمایه در گردش کارخانجات کم است مجبور هستند گندم مورد نیاز خود را در حد 200 یا 300 تن خرید نمایند و همین امر خللی در روند تولید ایجاد می کند،پروانه ای که کارخانجات دریافت کردند براساس 3 شیفت کاری می باشد ولی هیچ کارخانه آردی در استان، 3 شیفت کار نمی کند ولی هنگام دریافت مالیات بر مبنای 3 شیفت کاری محاسبه انجام می شود و این برای سرمایه گذار ضرر هنگفت را بدنبال دارد.اگر قرار است برای تهیه مواد اولیه به کارخانجات سرمایه در گردش داده شود نباید بهره ای بابت آن مطالبه کنند،اگر قرار باشد کارخانه دار 17% بهره به بانک بدهد در پایان هیچ سودی عایدش نمی شود. او معتقد بود بیشتر مشکلاتی که گریبانگیر سرمایه گذاران است مساله تورم می باشد.
نقل قول:
کجای دنیا این گونه است که گندم را برای دولت بخریم،در انبار خودمان نگهداری بکنیم و کیلویی 8 تومان کرایه حمل نیز به دولت بدهیم!

او در مورد نظام قیمت گذاری گفت در گذشته گندم را کیلویی 250 تومان خریداری می کردیم و آرد ستاره را کیلویی 405 تومان می فروختیم ولی در سال جاری قیمت گذاری بصورتی انجام شد که گندم را کیلویی 360 تومان می بایست خریداری کنیم و آرد ستاره را کیلویی 440 تومان باید بفروشیم یا در مورد سبوس ، دولت قیمت را 250 تومان محاسبه نموده که اگر کارخانه ای مجبور به خرید گندم 425 تومانی باشد اصلا توجیه نداردو کسانی که تصمیم گیری می نمایند بر مبنای کار کارشناسی قیمت گذاری نمی کنند!وقتی که ماده اولیه را آزاد تهیه می کنیم،برق آزاد،گاز آزاد محاسبه می شود چرا نباید قیمت گذاری محصول دست خودمان باشد؟
او گفت کجای دنیا این گونه است که گندم را برای دولت بخریم،در انبار خودمان نگهداری بکنیم و کیلویی 8 تومان کرایه حمل نیز به دولت بدهیم!
او در خصوص تولید آرد سبوس دار گفت که کاملا موافق تولید آرد 14 یا 16% سبوس گیری هستیم بشرط آن که فرهنگ سازی آن از سوی دولت انجام گیرد و کارخانجات مطمئن باشند که آرد سبوس داری که تولید نمودند اولا خبازان خرید می نمایند،ثانیا مصرف کنندگان نیز به استفاده از آن راغب باشند واطلاع رسانی درست از طریق رسانه های عمومی در مورد مضرات آرد سفید در ارتباط با بیماری های ناشی از مصرف آن،چاقی مفرط،دیابت و... داده شود و به خواص آرد سبوس دار بیشتر پرداخته شود و خود مصرف کنندگان گرایش به استفاده ازآرد تیره و سبوس دار را داشته باشند.


پیام زده شده در: ۱۵:۱۴ سه شنبه ۱ آذر ۱۳۹۰

ویرایش شده توسط admin در تاریخ ۱۳۹۰/۹/۱ ۲۲:۰۵:۵۵
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۹:۴۸ دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۸۶
از Amol
گروه:
کاربران عضو
اعضای هیئت مدیره انجمن
گروه خبری
اعضای هیئت مدیره چهارم
پیام: 731
سطح : 24; درصد این سطح : 48
پست/روز : 0 / 587
روز/پست : 243 / 11533
آفلاین
سلام خداقوت.
یه سوال داشتم:

آیا انعکاس نظرات این دوستان، به منزله تایید و درستی آن نیز میباشد؟

پیام زده شده در: ۱۷:۳۱ سه شنبه ۱ آذر ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۱۰:۳۲ شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۸۹
از sari
گروه:
کاربران عضو
پیام: 528
سطح : 21; درصد این سطح : 18
پست/روز : 0 / 504
روز/پست : 176 / 6159
آفلاین
سلام
با تشکر و سپاس
نه به هیچ عنوان منظور از انعکاس مطالب به منزله تائید آن نیست، در حال حاضر صرفا جنبه تحقیق و گزارش را دارد تا پس از پایان کار،نشست کارشناسی انجام گردد و نسبت به اقدامات یا راهکارهای مربوطه جهت رفع این مسائل تصمیم گیری شود.

پیام زده شده در: ۲۱:۰۶ سه شنبه ۱ آذر ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال


پاسخ به: مشکلات کیفی گندم و آرد استان مازندران
خیلی فعال
عضو شده از:
۹:۴۸ دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۸۶
از Amol
گروه:
کاربران عضو
اعضای هیئت مدیره انجمن
گروه خبری
اعضای هیئت مدیره چهارم
پیام: 731
سطح : 24; درصد این سطح : 48
پست/روز : 0 / 587
روز/پست : 243 / 11533
آفلاین
موفق و پرتوان باشید.

پیام زده شده در: ۲۱:۰۸ سه شنبه ۱ آذر ۱۳۹۰
انتقال پست به یک برنامه دیگر انتقال






شما می ‌توانید مطالب را بخوانید
شما نمی توانید عنوان جدید باز کنید
شما نمی توانید به عنوان‌ها پاسخ دهید
شما نمی توانید پیام‌های خودتان را ویرایش کنید
شما نمی توانید پیام‌های خودتان را حذف کنید
شما نمی توانید نظر سنجی اضافه کنید
شما می ‌توانید در نظر سنجی ها شرکت کنید
شما نمی توانید فایل‌ها را به پیام خود پیوست کنید
شما نمی توانید پیام بدون نیاز به تایید بزنید

[جستجوی پیشرفته]